WELKOM IN GRONINGEN
Een bezoek aan poëziefestival Dichters in de Prinsentuin is een bezoek aan Groningen! Op deze pagina vind je informatie over parkeren, eten, uitgaan en overnachten in Groningen.

PARKEREN
Onze verschillende festivallokaties in het stadscentrum van Groningen zijn allemaal op loopafstand van het Centraal Station en/of van een bushalte. Ons advies is dus: kom met het openbaar vervoer.

Kom je met de auto? Overweeg dan de P+R Citybus: gratis parkeren aan de rand van de stad, met een uitstekende en voordelige pendeldienst naar het centrum. Op de website van Gemeente Groningen vind je uitgebreide informatie over parkeren in Groningen en over de Citybus

UIT ETEN
Iets eten tussen de gedichten door? Deze restaurants zijn gastvrij voor onze dichters, en vast ook voor onze bezoekers:
Restaurant ´t Feithhuis, Martinikerkhof 10
Grand Café Groningen, Gedempte Zuiderdiep 56
Huis De Beurs, A-Kerkhof Zuid Zijde 4
Land van Kokanje, Oude Boteringestraat 9
Het Pakhuis, Peperstraat 8-2
Zomers lunch en diner, Vismarkt 56
Brasserie Midi, Folkingestraat 42

CULTUUR- EN UITGAANSTIPS
Benieuwd wat er allemaal nog meer voor leuks te doen is in de stad? Als je na het festival nog even door wilt, haal dan een UITloper. Wekelijks vers aanbod cultuur- en uitgaanstips in Groningen, powered by Volle Zalen. De UITloper is verkrijgbaar bij de Bibliotheek (Oude Boteringestraat 18) en in vele winkels en cafés.

OVERNACHTEN
'NH Hotel de Ville' is gunstig gelegen nabij de Prinsentuin en is gastvrij voor onze dichters, wellicht is dit ook een uitstekende verblijfplaats voor u!
Van voordelig hostel tot viersterrenhotel, van camping tot charmante B&B: op de website van de VVV vind je legio andere mogelijkheden om te overnachten in Groningen.