Vanuit verschillende hoeken kregen we enkele vragen binnen over het JUBILEUMmagazine dat ook het passe-partout voor het hele festival is. De antwoorden op deze vragen zijn als volgt:

JA, natuurlijk moet je het schitterende JUBILEUMmagazine aanschaffen. Want wie wil er nou niet schitterende poëzie van Mischa Andriessen en Jan Baeke lezen? Wie wil er nou niet weten welke dichter er wanneer op het theeveld staat? En iedereen wil toch zeker het Dichters in de Prinsentuin-bordspel spelen!

NEE, we houden je niet tegen bij de poort van de Prinsentuin als je geen magazine hebt. Als je voor nop bij ons in het gras naar de mooiste poëzie van Nederland en België wil luisteren, be our guest. Maar als je een lief, goed en/of edel mens bent, dan heb je natuurlijk tien euro over voor zo’n mooi magazine waar je ook nog eens het festival en alle dichters mee steunt.

JA, je hebt een magazine nodig om bij de avondprogramma’s naar binnen te komen. Maar zeg nou zelf, tien euro voor Jan Glas, Ingmar Heytze, broeder Dieleman en nog veel meer is toch geen geld? Kopen dus dat schitterende magazine!

Het magazine wordt op 1 juli om 16:30 gepresenteerd bij boekhandel Godert Walter met optredens van Esmé van den Boom, Lilian Zielstra en Joost Oomen. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan de eeuwige Prins van de Prinsentuin (tevens Statenlid voor Groenlinks en dichter) Arjen Nolles.