Drie dagen langt voert de poëzie het hoogste woord in Groningen. Tijdens de eenentwintigste editie van Dichters in de Prinsentuin zullen, verspreid over drie dagen, 74 dichters optreden. We trappen op vrijdagavond 13 juli af met het Theater der Zuiderburen, buigen ons over de internationale kansen voor jonge dichters en hinkstapspringen op zondagochtend door de Friese poëzie tijdens een kuiertocht door de Groningse binnenstad. Natuurlijk bieden we ook een mooi programma aan in de Groningse Prinsentuin. Tientallen dichters staan al te trappelen van ongeduld.

Op het theeveld en in de loofgangen kan de bezoeker genieten van dichters als Bart Moeyaert, Lévi Weemoedt, Radna Fabias, Dean Bowen, Daniël Vis, Katelijne Brouwer, Kees Spiering, Alexis de Roode, Merel van Slobbe, Marc van der Holst en Willemijn Kranendonk. Alle dichters die op 14 en 15 juli optreden in de Prinsentuin staan ook in ons festivalmagazine dat tijdens het festival te verkrijgen is voor slechts € 10,-.

Dat festivalmagazine is gelijk het toegangskaartje tot onze avondprogrammering op 13 en 14 juli en onze Friese brunchwandeling door de binnenstad. Op het Theater der Zuiderburen presenteert dichter Don Vitalski een wervelende talkshow waar een aantal van de beste podiumdichters die Vlaanderen op dit moment rijk is, hun opwachting zullen maken. Zaterdagavond gaan we Kijken bij de buren. Steeds vaker krijgen jonge schrijvers de kans hun werk in een internationaal project te ontwikkelen en te presenteren. Wat heeft die kans hen persoonlijk gebracht, en wat brengt internationale samenwerking de Nederlandse literatuur?

Het festival eindigt zondagmiddag 15 juli in de Prinsentuin. Die ochtend is er een Friese brunchwandeling (met suikerbrood). Friese dichters dragen voor, je maakt op bijzondere wijze kennis met het werk van Dichter van Fryslân Eeltsje Hettinga en wordt door hem bijgepraat over de huidige stand van de poëzie in Friesland. Er is een poëtische krachtmeting tussen Geart Tigchelaar (Friesland) en Myron Hamming (Groningen). Het zanger-vertalertrio The Siskins (Ireen Niessen, Elsbeth Mulder en Klaske Kamstra) brengt tot slot de harmonie tussen beide provincies terug met hun Friese (en anderstalige) bewerkingen van klassiekers.