20160723_1905De negentiende editie van Dichters in de Prinsentuin zit erop. We  hebben samen met jullie – zo’n 2500 (!!) bezoekers – genoten van drie prachtige dagen vol poëzie. Volgend jaar zijn we er weer en wel op 14,15 en 16 juli 2017.

We zijn dolblij dat we dit festival mogen maken voor het publiek, al die goede dichters met mooie bundels, al die geweldige dichters die werken aan een debuut (jullie verdienen allemaal de Buddingh’-prijs) en de toffe muzikanten van Tin Men and the Telephone. Dank jullie wel.

 

Tijdens het festival stonden een aantal fantastische vrijwilligers voor ons klaar, namelijk: Lotte, Anna, Sophie, Thomas, Esmé, Sanne, Mirjam, Sandy, en Rachel. Lilian hielp ons ook enorm voorafgaande het festival. De mensen van de Theeschenkerij hadden het meteen door wanneer we koffie nodig hadden en ze verwenden het publiek en onze gasten. Dankzij Uitgeverij kleine Uil kunt u al die gedichten nog eens thuis nalezen en die mooie leeuw van Emiel Joormann bewonderen. Bert Ridderbos zorgde ervoor dat u alle dichters kon horen en Lisa Weeda vertelde naar wie u zat te luisteren.

Bas Kelly van Wienos maakte de website waarop u dit bericht nu leest en waarop u de foto’s van Henk Veenstra kan bekijken. Ook Roos Custers, Jasper Henderson, NH Hotel de Ville, het Poëziepaleis en de Pudding waren onmisbaar. Zonder de steun van het Nederlands Letterenfonds, Gemeente Groningen, Provincie Groningen, SSS, VSB Fonds, Lira Fonds en Stichting Beringer Hazewinkel hadden we al die mooie mensen niet om ons heen kunnen verzamelen. 

Dichters in de Prinsentuin 2017 werd gemaakt door Joost Oomen, Marleen Nagtegaal, Maarten Praamstra en Rolien Scheffer.

Nagenieten? De foto’s staan hier.

Geen zwart gat

Als de Prinsentuin is opgeruimd, en het bureau van Joost weer toonbaar is kunnen we vooruitkijken naar de Poëziebus die Groningen op 5 augustus aandoet. Ondertussen lezen we een boek dat we op 4 september tijdens Schwob de leesclub gaan bespreken en we verheugen ons op Het Grote Gebeuren dat op 5 november zal losbarsten.

Een literair festival organiseren is fantastisch! Daarom kijken we ook vol verwachting uit naar Het Tuinfeest, Noorderzon, De Nacht van de Poëzie en Geen Daden Maar Woorden.