De Prinsentuin is weer leeg, de twintigste editie van Dichters in de Prinsentuin was fantastisch. Na de geslaagde JUBILEUMavond in de Puddingfabriek konden we nog genieten van twee geweldige middagen in de Prinsentuin en het programma Kopland, jonge sla en de werking van ontroering in de Martinikerk. De 21e editie zal plaatsvinden op 13, 14 en 15 juli 2018.

Het was een feest om ons jubileum samen met ons (trouwe) publiek, al die fantastische dichters, de muzikanten Jan Klug en broeder Dieleman en de mensen van de theatergezelschappen PeergrouP en Gouden Haas waarmee we het avondprogramma Kopland, jonge sla en de werking van ontroering maakten.

Als organisatie hadden we niets van het festival meegekregen als we niet konden vertrouwen op onze vrijwilligers, namelijk: Lotte, Sanne, Thomas, Bauke, Christien, Hedwig, Cootje, Daniël, Mirjam, Sandy, Jirke en Obe. Johan en Hanneke van de Theeschenkerij trokken alles uit de kast voor onze gasten en het publiek. Emiel Joormann tekende de bidsprinkhaan en wekte die met de vormgevers van RATATA! tot leven. Dankzij Bert Ridderbos en Leo Smit kon iedereen de gedichten horen en kon Lisa Weeda vertellen wie er ging voordragen. Dankzij Boekhandel Godert Walter en de antiquariaten Berger & De Vries en Digitalis is je boekenkast weer ietsje voller.

De mooie foto’s van Reyer Boxem zijn heel binnenkort terug te vinden op deze site die door Bas Kelly wordt onderhouden.  We zijn veel dank verschuldigd aan Roos Custers, Jasper Henderson, NH Hotel de Ville, het Poëziepaleis en de Puddingfabriek. Dankzij de steun van het Nederlands Letterenfonds, Gemeente Groningen, Provincie Groningen, VSB Fonds, de Schrijverscentrale J.B. Scholtenfonds en Stichting Beringer Hazewinkel konden we het jubileum vieren. 

Voorafgaande het festival spraken we vele mensen die in het verleden bij Dichters in de Prinsentuin betrokken waren. Hun verhalen kan je teruglezen in het JUBILEUMmagazine. Bij Boekhandel Godert Walter mochten we het magazine ten doop houden.

Dichters in de Prinsentuin 2017 werd gemaakt door Joost Oomen, Maarten Praamstra, Lilian Zielstra, Esmé van den Boom, Mineke Hoekstra en Rolien Scheffer.