Openingsavond

 Theater der Zuiderburen met als host: Don Vitalski

Op de openingsavond van Dichters in de Prinsentuin presenteert dichter Don Vitalski een wervelende talkshow waar een aantal van de beste podiumdichters die Vlaanderen op dit moment rijk is, hun opwachting zullen maken. We verheugen ons op de komst van Delphine Lecompte, Christophe Vekeman, Runa Svetlikova, Max Temmerman, Stijn Vranken, Benno Barnard, Johan Petit en debutante Moya De Feyter.

Stuk voor stuk dichters die hun sporen reeds verdienden in de literatuur. Lecompte won de C. Buddingh’ – Prijs in 2011 en was verleden jaar genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Vekeman publiceerde vele boeken en is als dichter schatplichtig aan Bob Dylan. Petit is vooral bekend als cabaretier en acteur. Temmerman sleepte met zijn eerste twee bundels nominaties in de wacht voor de C. Buddingh’- Prijs, de Jo Peeters Poëzieprijs en de J.C. Bloem Prijs. Temmerman won de Herman de Coninck Publieksprijs en we verwachten veel van zijn vierde nagelnieuwe bundel Huishoudkunde. Moya De Feyter stond verleden jaar voor de tweede keer in de finale van schrijfwedstrijd Write Now! en publiceerde vorige maand haar debuut Tot iemand eindelijk. Voor Svetlikova was de Prinsentuin het eerste festival waar ze ooit optrad en we zijn blij haar voor de derde keer te verwelkomen.

Op het podium zit de vijfkoppige huisband Veston. Zanger en gitarist Steven Van Gool laat zich omringen door ervaren muzikanten die hij op zijn wereldreis (via Spanje, langs de Caraïben, terug naar België) ontmoette: Jo Zanders en Jan Buzzi op percussie, Michel Spiessens op contrabas en Kris van Hees op trompet.

Latin afro gipsy muziek, op zijn Vlaams, die heupen doet bewegen, vingers doet knipperen en mensen dichter bij elkaar brengt.

foto Don Vitalski – Sven Lemmens

Vrijdag 13 juli
20.30 uur (deur open 20.00 uur)
Puddingfabriek, Viaductstraat 3, Groningen

Deelname is gratis op vertoon van het festivalmagazine (ook aan de deur verkrijgbaar).