Donderdagavond werd het Festivalmagazine van Dichters in de Prinsentuin gepresenteerd in Boekhandel Godert Walter. Natuurlijk kon een sneak preview op het programma niet ontbreken. Naast een bloemlezing is het magazine ook je ticket tot onze avondprogrammering en tref je er achtergrondartikelen over onze programmering in aan. Natuurlijk kan je het magazine tijdens het festival kopen, maar het is inmiddels ook verkrijgbaar bij Godert Walter en via onze website kan je een exemplaar bestellen.

Schrijver en collega Jirke Poetijn sluit het magazine af met een dertiental tips over hoe om te gaan met de buren. Vanavond mocht ze openen en ze las een kort verhaal voor over buurman Bertram en de scharnieren die hij uitvindt. Ongetwijfeld is er binnenkort meer over Bertram te lezen op haar blog Jirke.nl. Myron Hamming staat met een gedicht op bladzijde 25 in het magazine, de 14e juli in de Prinsentuin en de 15e vecht hij een poëtische strijd uit met Geart Tigchelaar. Myron sprak over sambal, de kwaliteiten van zijn tegenstander en deed een poging om de bekende Friese zin, met griene tsiis, uit te spreken.

Kees Spiering stuurde voor het magazine een prachtig gedicht getiteld Buurman (bladzijde 41) en binnenkort verschijnt zijn nieuwe bundel Jij begint. Ontroerend was het gedicht dat in de zesde editie van Dichter verscheen, het poëzietijdschrift voor kinderen. Spiering schreef het voor een editie die ook op AZC’s werd verspreid en in de laatste regels heet ‘ie de nieuwe inwoners op een prachtige manier welkom: “zie de wolken, ons uitzicht, / jouw uitzicht, wees welkom.” Proza- en journalistiek talent Anna Dijk ging voor ons op pad om kennis te maken met de buren van de Prinsentuin en schreef een verhaal over één van de bewoners van de woningen naast de befaamde loofgangen.

Het was de bedoeling dat deze buurman, Jos Sanders, het eerste exemplaar van het magazine in ontvangst zou nemen, maar helaas was dat niet mogelijk. Allard Steenbergen van Boekhandel Godert Walter nam het eerste exemplaar in ontvangst van onze directeur Rolien Scheffer en hierna schoten de aanwezigen toe op de Friese tsiis (kaas dus).