Logo Leeuw 2016We zijn gisteravond op Mars geland en vandaag zetten we onze voeten in het gras van de Prinsentuin. Zaterdag 23 en zondag 24 juli kunt u daar terecht voor de namen die de komende jaren nog vaak genoemd zullen worden naast de dichters die al eerbiedig worden nagewezen (‘Kijk, daar loopt Jean Pierre Rawie’). De middagen worden geopend door de Groningse dichters Jane Leusink en Jean Pierre Rawie en afgesloten door de Vlaamse dichters Charlotte Van den Broeck en Lize Spit. Ook Menno Wigman, Ester Naomi Perquin en vele anderen zijn van de partij.

Tin Men and the Telephone – neem je smartphone mee!
Op zaterdagavond 23 juli is de Puddingfabriek het toneel van Tin Men and the Telephone. Dit jazzkwartet gebruikt de smartphones van het publiek om kruispunten te vinden tussen melodie, ritme en gesproken woord. De bezoekers bepalen met een app welke richting het concert opgaat. Een spannende muzikale reis met een onbekende bestemming.

omslag DIPT2016 21juni.inddManifest ‘De onderbuik spreekt’
De dichters Maarten van der Graaff en Dean Bowen zullen tijdens het festival aan een manifest werken. Onder de titel ‘De onderbuik spreekt’ onderzoeken ze wat al dat poëtische geweld en genot bij de bezoeker fysiek teweeg brengt. Met een voordracht van dit manifest wordt het festival op zondagmiddag 24 juli in de Prinsentuin afgesloten.

Kaartverkoop en bloemlezing
De middagen in de Prinsentuin zijn vrij toegankelijk. Toegangskaarten voor de openingsavond à €5,- en Tin Men and the Telephone à €7,50 zijn alleen aan de deur én in de Prinsentuin te koop. Wees er dus snel bij! Als souvenir kunt u voor slechts €7,50 de bundel De Branie aanschaffen met daarin werk van alle optredende dichters.

Het laatste nieuws

Op facebook en twitter plaatsen we actuele updates. Festivalverslagen zijn in de loop van het festival te lezen op slaggroningen.nl