Zaterdagavond: KOPLAND, jonge sla en de werking van ontroering

Rutger Kopland, loofgangen 2009, fotograaf Dolf Verlinden

Zaterdag 15 juli, 20:30 – Kopland, jonge sla en de werking van ontroering – Martinikerk (Schip)

Rutger Kopland, groot dichter en trouw bezoeker van Dichters in de Prinsentuin, is vijf jaar geleden overleden. Zijn gedichten staan echter nog ruimschoots in de belangstelling en behoren tot het collectieve geheugen van Nederland. Reden temeer om zijn werk eens onder de loep te nemen.

Dichters Tjitske Jansen, Sasja Janssen, Frank Keizer en Ted van Lieshout gaan met elkaar in gesprek over de werking van ontroering in poëzie en in het bijzonder in het werk van Rutger Kopland. Deze discussie wordt aangevuld met een verkorte versie van de voorstelling Kopland’.

Deze locatievoorstelling Kopland, is gebaseerd op de levenslange zoektocht van Rutger Kopland naar de werking van ontroering. De voorstelling is een coproductie van Locatietheatergezelschap PeerGrouP  en Theatergezelschap Gouden Haas en is eerder te zien op Oerol en festival der Aa. In opdracht van Gouden Haas en PeerGrouP gaan Frank Keizer, Helena Hoogenkamp en Corinne Heyrman van literair productiehuis Wintertuin en Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG) op Oerol met nieuwe teksten aan de slag. Ze laten zich daarvoor inspireren door de voorstelling én publieksreacties op ‘Kopland’.
Helena Hoogenkamp en Frank Keizer dragen deze avond elk een tekst voor die zij over de theatervoorstelling van Kopland hebben geschreven.

Niet de tijd gaat voorbij,
Maar jij, en ik
Rutger Kopland

Zaterdag 15 juli
20.30 uur (20.00 uur deur open)
Martinikerk (Schip)
Toegang met het JUBILEUMmagazine!
Graag even aanmelden voor deze avond: kantoor([at])slaggroningen.nl (vol=vol)