Nog meer poëzie

Tijdens en rondom Dichters in de Prinsentuin worden in door onze partners extra evenementen georganiseerd. Dit jaar organiseren Buro05 en Groninger Forum nevenprogramma’s rondom het festival.

Dichters van geluk extra: met Jan Baeke, Coen Cornelis en Yentl van Stokkum

activiteit-Rense

Rense Sinkgraven interviewt bij Dichters van Geluk vooraanstaande dichters en aanstormend talent. Tijdens deze speciale Dichters in de Prinsentuin-editie zijn Jan Baeke, Coen Cornelis en Yentl van Stokkum te gast. Sinkgraven vraagt ze de hemd van het lijf over hun dichterschap, hun grote voorbeelden en natuurlijk over waar ze zich op verheugen tijdens Dichters in de Prinsentuin.

22 juli, 12:30 – Groninger Forum – Oude Boteringestraat 18

 

Duplex

Duplex-omslagDuplex is een internationaal project met (strip)tekenaars en dichters. Acht dichters worden gekoppeld aan acht tekenaars om gezamenlijk werk te maken. De resultaten worden gepubliceerd in een album dat verschijnt bij Uitgeverij Strip 2000. Deelnemers zijn Tsead Bruinja en Lies Van Gasse, Anneke Claus en Serge Baeken, Marije Langelaar en Wilbert van der Steen, Daniël Dee en Robert van Raffe, Maarten van der Graaff en Maarten De Saeger, Maud Vanhauwaert en Delphine Frantzen, Dennis Gaens en Sam Peeters, en Ellen Deckwitz en Ruben Steeman. Tijdens Dichters in de Prinsentuin wordt de opbrengst van de samenwerkingen geëxposeerd in het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Hierbij zijn verschillende tekenaars en dichters aanwezig.

22 juli, 15:30 – Nederlands Stripmuseum – Westerhaven 71